Style & Draw Style & Draw Style & Draw Style & Draw Style & Draw Style & Draw Style & Draw Style & Draw Style & Draw Style & Draw

Style & Draw

Dátum: 2015 December
Helyszín: Fiktív
Kiíró: Style & Home Lakberendezési Központ
Eredmény: A Rigips által legszebbnek ítélt pályamunka
Kategória: Pályázat

Műleírás

Feladatom során egy egyedülálló, fiatal, jól szituált hölgynek kellett megterveznem a budai hegyoldalban lévő, gyönyörű panorámával rendelkező, 1. emeleti lakását a minőség jegyében. A kialakításnál fontos szempontot játszott, hogy ügyfelem bár egyedülálló, szeret nagy társaságot meginvitálni otthonába és gyakran fogad vendégeket, éppen ezért fektettem nagyobb hangsúlyt a konyha, étkező és a nappali kialakítására. A koncepció egy modern korszerű lakás megtervezése volt minimál stílusjegyekkel.

A szép környezetnek köszönhetően igyekeztem a lakásba is becsempészni ezt a naturális hangulatot több elemmel, mint pl. a Haro padlóburkolat kiválasztásával, mely az egész lakás területén végig fut, a nappalit és az étkezőt elválasztó akváriummal, az étkező asztal fölött lévő MILO lámpákkal, melyekben növényeket helyezhetünk el, a mennyezeten megjelenő festett fahatással (Trilak, vastaglazúr), a Hofstadter nyílászárókkal, valamint a GEO kövek elhelyezésével. A lakásban domináló színvilág az a fehér és a világos pasztell, sárgával vegyítve, ezáltal egy vidámabb, hangulatosabb, kevésbé steril és fegyelmezett otthont kapva. A tervezésben az is nagy hangsúlyt kapott, hogy a helységben különleges dolgok jelenjenek meg így a bútorok többsége egyedileg lett megtervezve, Forest termékekből. A korábban már említett akváriummal célom nem csak az volt, hogy a természet visszaköszönjön a lakás területén, hanem az is, hogy a konyha-étkezőt elválasszam a nappalitól, de mégis egy légtér maradjon és átszűrődjön a fény. A korszerűség és a helymegtakarítás kedvéért a Budatech hőszivattyús fűtés/hűtés/szellőztetési rendszerét választottam, elkerülve a radiátorok elhelyezését. A rendszernek a kiépítéséhez fél álmennyezetet alkalmaztam, mely fölött elrejtőzhetnek a különféle berendezések és nem utolsó sorban a világítás is.

További dekorációs elemként használtam a SIBU különböző design lapjait, az elektromos kandallót, az Ege szőnyegeket egyfajta meleg hatást adva a környezetnek, a nappaliban kialakított álmennyezetet, a fürdőszobában szőnyegként is használt Sicis mozaikokat és egyéb kiegészítő termékeket.