Az év pályakezdő lakberendezője 2015 Az év pályakezdő lakberendezője 2015 Az év pályakezdő lakberendezője 2015 Az év pályakezdő lakberendezője 2015 Az év pályakezdő lakberendezője 2015 Az év pályakezdő lakberendezője 2015 Az év pályakezdő lakberendezője 2015

Az év pályakezdő lakberendezője 2015

Dátum: 2015
Helyszín: Fiktív
Kiíró: LOSZ – Lakberendezők Országos Szövetsége
Eredmény: A Villeroy & Boch által legszebbnek választott fürdőszoba A Geo’96 Kft. & KŐ-TÁR által választott legszebb pályamunka az általuk forgalmazott és betervezett természetes kőburkolatok alapján A Junior Art Center által választott legszebb pályamunka
Kategória Pályázat

Műleírás

A pályázat során egy 88 m2-es, új építésű családi ház berendezésének a megtervezése, valamint terasz vagy kert kialakítása volt a feladat, az alábbi családmodell alapján. Fiatal 30-as éveik elején járó pár, az egyikük fotóriporter, a másik pedig újságíró. Mivel a pár eléggé intenzív társasági életet él, szeretnek főzni, grillezni így fontos szempont volt a térkialakításban, hogy nagyobb társaság fogadására alkalmas nappalit, étkezőt tervezzek fiatalos, igényes kialakítással. További igény volt külön mellékhelyiség tervezése a vendégek számára, otthoni, számítógépes munka végzésére alkalmas home-office, valamint a korszerű világítás.

Tekintettel a pár társasági életére igyekeztem a nappalit, illetve a konyha-étkezőt egy légtérbe szervezni közel a bejárathoz, elkerülve az átjárást a házon. Ennek figyelembevételével a kerthez való kijutást is a konyhából oldottam meg, átalakítva egy nyílászárót, továbbá a vendégeknek fenntartott mellékhelyiséget is a nappali közvetlen közelébe terveztem. Fontos volt számomra, hogy valamelyest tagolva legyen a légtér, de mégis egy egység maradjon, így a konyha-étkező leválasztását egy üvegfallal oldottam meg, ezzel is plusz felületet szerezve a tv-nek.

Stílusában egy minimál, de otthonos ház kialakítása volt a cél, ezért világos, fehér, illetve pasztellszíneket használtam látványos elemekkel, mint pl. a pultba épített akvárium, a térkövek, az interaktív üvegburkolatok, MILO lámpák és a korábban már említett válasz üvegfal.

A termékek kiválasztásánál a minőség, a kényelem illetve a design volt a fő szempont, így minden igényt kielégítő közép és felső árkategóriás bútorok lettek betervezve a ház teljes egészére, beleértve a kertet is, ahová egy tágas medence is kialakításra került a jó hangulat és a relax-wellbeing életérzés érdekében.